Ny andakt


Her kan du lese ein ny andakt, skreve av Henriette Kleiveland, som er aktiv i barne og ungdomsarbeidet til Nordhordland Indremisjon.

Jesus på innsiden.

I det man tar i mot Jesus, skjer det en forandring. Man går fra å ha Jesus rund seg, på utsiden, til å ta han inn. Inn i hjertet. Jesus fryder seg. Han fryder seg så mye at han sprer glede inne i hjertet ditt. Følelsen sprer seg videre i hele kroppen og det kiler. Dersom du har opplevd den følelsen, vet du at ingen annen følelse kan måle seg. I Sefanja 3.17-18 står det: ”Herren din Gud er hos deg, en helt som frelser. Han fryder seg og gleder seg over deg og viser deg på ny sin kjærlighet. Han jubler over deg med fryd som på en høytidsdag. Jeg frir deg fra den dagen du måtte tåle spott”. Denne følelsen er unik. Det finnes ikke make. Men på samme måte er Herren også unik.
For oss mennesker kan det ta tid å slippe Jesus inn. Kanskje du har tatt i mot Ham, kjent på følelsen og ikke noe mer. Du vet at Jesus er der, men du føler det ikke. Fordi Herren er unik, vil han vise seg. Matteus skriver i kapittel 7 vers 7: Be, så skal dere få. Let så skal dere finne. Bank på så skal det bli lukket opp for dere”. I det man tar Jesus på innsiden, begynner livet. Og det er ikke alltid like lett å leve sammen med Jesus. Enten i skole-, jobb- eller familiesammenheng kan man måtte stå alene om å være kristen. Men vær sterk, for videre i vers 8 skriver Matteus: ”For den som ber, han får, og den som leter han finner, og den som banker på, skal det lukkes opp for”.

Skrevet av Henriette Kleiveland som er aktiv i Nordhordland Indremisjon sitt ungdomsarbeid :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *