Juleandakt.


I skrivende stund er det 1.søndag i advent. Julestemningen har begynt å komme, med julebrus, julemenn og julemusikk. Noen er godt i gang med juleforberedelsene, mens andre ikke kommer i gang før 22.desember. Men det vi alle har felles, er at vi vet at det er jul. Ingen i Norge lurer på hvorfor butikkene har begynt å selge julemarsipan og julekuler. De aller fleste vet også grunnen til at vi feirer jul, at Jesus ble født i en liten stall for ca 2000 år siden. Det er ikke like viktig for alle, men vi vet det. Slik er det ikke for alle.

”Do they know it’s Christmas?” hørte jeg på radioen i dag. Vet de at det er jul? Det er millioner av mennesker i verden som ikke har hørt budskapet om Jesu fødsel. Noen av dem feirer kanskje jul likevel, men dette gjelder langt fra alle. Utrolig mange mennesker aner ikke at en liten gutt ble født i Betlehem for å dø for akkurat dem, 33 år senere. De aner ikke at Gud sendte sin egen sønn for å redde menneskene fra fortapelsen. De har aldri lest juleevangeliet i Lukas 2, slik som mange mennesker verden rundt gjør hver jul. Disse menneskene trenger å få høre om evangeliet.

Jeg har tenkt mye på dette i de siste, de ufrelste. De som ikke har hørt om Jesus. De som ikke vet at han elsker dem høyere enn de aner. Vi er så heldige som har hørt evangeliet, som kan feire jul hvert år og glede oss over at Gud hadde en plan for å redde oss. Som kristne bør vår viktigste oppgave være å få flere mennesker med på himmelveien. Å reise til Afrika og fortelle evangeliet til en stamme langt ute i ødemarken er ikke noe alle føler for å gjøre. Men det er mye alle kan gjøre. Vi kan be for dem som er ute, vi kan be for at flere må få kallet om å dra ut og vi kan støtte dem økonomisk. Og er det noen som ønsker å dra ut, så må vi støtte dem. Vi kan frelse mennesker om vi er i Afrika og forteller, men også hjemme når vi ber. Vi må heller ikke glemme dem som er her. De på skolen, på jobben, i nabolaget. De trenger oss de også.

Som Leeland synger i sangen ’tears of the saints’: Vi gråter for de ufrelste, vi gråter for at de skal komme hjem. Far, vi vil lede dem hjem. La oss gjøre det. La oss lede dem hjem. La de få vite hvorfor vi feirer jul. La dem få vite det viktigste budskapet i hele verden: At Jesus, Guds sønn kom ned til jorden som ett menneske, ble født i fattige kår og døde for alle verdens mennesker. Han døde for akkurat deg. Han døde for at vi skal få komme hjem. La dem få vite det. La alle få vite det.

Da trådte Jesus fram og talte til dem: «Jeg har fått all makt i himmelen og på jorden. Gå derfor og gjør alle folkeslag til disipler: Døp dem til Faderens og Sønnens og Den hellige ånds navn og lær dem å holde alt det jeg har befalt dere. Og se, jeg er med dere alle dager inntil verdens ende.» Matt 28. 18-20.

Skrevet av Martha Stein

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *