Joy to the world.


Jeg er ettåring i en menighet dette året og i den forbindelse har jeg fått utdelt en mentor. Jeg hadde aldri hatt en mentor før denne høsten så jeg visste ikke helt hva det innebar og hva vi skulle snakke om. Men jeg tenkte det var med å jobbe med ting en ønsket å forsterke, som da ville vært struktur og disiplin for min del. Da jeg så kom inn på kontoret hans og ante fred og ingen fare, såg han meg dypt inn i øynene og stilte meg følgende spørsmål: «Hva er det som gjør deg glad om dagen?»

Jeg måtte faktisk tenke meg om to ganger. Tror jeg aldri hadde fått det spørsmålet før nå. Hva er det i denne verden som gjør meg glad? Jeg e singel, jeg har flyttet til en ny by der jeg ikke kjenner få mennesker, jeg bor ikkje i Bergen lengre, osv.

Nå vil jeg stille spørsmålet videre til deg; Hva er det som gjør deg glad om dagen?

Glede? Hva er det? Tror det er veldig mye man kan si om dette ordet. Det er veldig attraktivt i vårt samfunn dette med glede og ønskelig for veldig mange. Alle ønsker å oppnå glede i livet og vær glade og fornøyde Jeg tror det er ikke en selfølge at en alltid har noe å være glad over og glede seg til. Så hva er glede?

Men engelen sa til dem: «Frykt ikke! Se, jeg forkynner dere en stor glede, en glede for hele folket» – Lukas 2,10

Jesus er en glede! Han kom for å gjøre oss glad! Når vi ikke hadde håp så gav han oss håp! Det star I Lukas 1,79 at Jesus kom for å… «skinne for dem som bor i mørke og dødens skygge, og lede våre føtter inn på fredens vei.» Vi har fått en stor glede av Gud. En fantastisk glede av Gud. Det er hans sønn; Jesus. Som ble født i Betlehem og som vi skal snart feire i julen. Han er en glede.

Hvor hen kan man finne glede i livet? Det fins mange plasser å gå til, og det er foskjellig fra person til person. Men det kan være kattefilmer på youtube, facebook/instagram, High School Musical, Fifa, Tupperwearparty – men så har en også andre mer destruktive plassen som en går for å få “glede” som porno, sex, “på flaska”, narkotika, osv.

Det er mange plasser å gå til for å få glede; Men er menighet/ungdomsklubben en slik plass?

Dette er veldig enkel mattematikk fra mitt hode, så hvis dere har hatt høyere enn P-matte så vil dere skjønne dette.

Jeg går på møte og får høre om Jesus. Og hva er Jesus? Han er en stor glede! Dette er en plass hvor glede blir forkynt. Og vi bør glede oss til å gå på møte fordi der får vi høre om gleden, og han som kan gjøre oss glad.

Jeg tror at dersom en er ops på det kan man finne mye glede i livet. Småe ting som du kan fokusere på i hverdagen. Men denne gleden som eg snakker om her er en glede som varer lengre enn filmene “The Notebook” og “Avangers”, den varer lengre enn en hyggelig kveld med vennegjengen eller den sydenturen. Denne gleden men varer evig! Er ikke det fantastisk?

Gled dere på den dagen og hopp av fryd, stor er lønnen dere har i himmelen. – Lukas 6,23

Skal vi da alltid gå rundt å være glade og hoppe og sprette? Ja egentlig! Men det er umulig for et menneske, fordi dette livet er tøft og byr på utfordringer.

For eksempel så er det veldig mange som ikke gleder seg til Jul, som ser på den med skrekk og gru.

Men dersom en har catchet det som engelen sa for 2000 år siden så har man faktisk alltid en grunn til å være glad og alltid noe å glede seg til 24/7. Dersom en føler at alt er kjipt så har man alltid en grunn til å være glad.

Så vi har ikke bare mye å glede oss OVER men også mye å glede oss TIL. Men vi kan også glede oss I noe? Hva var er det Gud har glede i?

Det star i Lukas 2,14; «Ære være Gud i det høyeste, og fred på jorden blant mennesker Gud har glede i!»

Visste du at Gud har glede i deg? Han er så glad i deg og han smiler når han ser på deg.

Jeg tror det beste for livet er å invistere og ha glede i mennesker. Mange ungdommer har et utrykk som heter “YOLO” som betyr; You only live once. Men istedenfor det kan en heller ha “YOLFO” som star for; You only live for others. Dersom en fokuserer på Gud tror jeg en vil automatisk bli opptatt av det Gud er opptatt av, altså mennesker.

Ha en gledelig og velsignet Julehøytid.

– Hans Roger Hosøy 🙂

[youtube width=»600″ height=»365″ video_id=»»]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *